Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου 2012

Το τραγούδι της ημέρας ...15/9/2012

Το σημερινό τραγούδι της ημέρας δεν θα μπορούσε να ανήκει σε άλλους από το ιστορικό συγκρότημα που επισκέπτεται την χώρα μας σήμερα για πρώτη φορά στην καριέρα τους.
Εβγαλαν το πρώτο τους album το 1974, ενώ συνολικά έχουν βγάλει 12 studio και 5 live albums (τα περισσότερα εξ αυτών την δεκαετία του 80) και για όσους έχουν ασχοληθεί με την μουσική τους είναι απορίας άξιον πως δεν απέκτησαν ποτέ το μέγεθος που θα τους αναλογούσε με βάση την συνθετική αλλά και εκτελεστική τους δεινότητα. Όμορφες μελωδίες που συνδιάζονται με δυναμικά riffs, πολύ καλή φωνή και κυρίως η όμορφη κιθάρα του Dave Meniketti, ο οποίος ειδικά στα μελωδικά σόλο εντυπωσιάζει με τον αισθαντικό ήχο του.
Μεταξύ πολλών καλών (και γρηγορότερων, πιο heavy) κομματιών που θα μπορούσαν να επιλεγούν ως τραγούδι της ημέρας, επιλέξαμε το mid-tempo μπαλαντοειδές κομμάτι κυρίως διότι η ίδιοι το αφιερώνουν στα live τους στον αδικοχαμένο μπασίστα τους Phil Kennemor. To κομμάτι προέρχεται από το φοβερό live τους "Υ&Τ live" το οποίο ηχογραφήθηκε το 1991 όταν το συγκρότημα βρισκόταν στο απόγειο της καριέρας τους!



Υ&Τ λοιπόν και "Winds of Change"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου