Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Το τραγούδι της ημέρας ...14/9/2012

Η σημερινή επιλογή είναι ένα πραγματικά εκπληκτικό κομμάτι από ένα συγκρότημα που μεσουράνησε για κάποια χρόνια στο metal στερέωμα, αφήνωντας πίσω του 4 δίσκους αλλά με πάρα πολλά καλά κομμάτια. Κορυφαίος τους δίσκους θεωρείται (και δικαίως) ο δεύτερος δίσκς τους, το "Parallel Minds" του 1993, αλλά η σημερινή μας επιλογή είναι από το τρίτο album τους, το επισης καλό "In your Multitide" (1995), διότι θεωρώ ότι εμπεριέχει το πιο καλό και ταυτόχρονα τεχνικό αλλά άρτιο μουσικά κομμάτι τους.
Δυστυχώς, όπως πολλά group της εποχής τους, η μουσική τους καριέρα έληξε άδοξα το 1997, όταν όπως και πολλοί άλλοι έβγαλαν ένα album προσπαθώντας να μπουν και αυτοί στο κύμα του Seattle-new rock που κυριαρχούσε εκείνη την δεκαετία. Το album δεν ήταν κακό και είχε καλές στιγμές, αλλά ούτε τους βοηθησε να αποκτήσουν νέους οπαδούς (προφανώς διότι ως γκρουπ εξακολουθουσαν να είναι πολύ μελωδικοί/τεχνικοί για τα δεδομένα της εποχής) ενώ παράλληλα έχασαν και τους παραδοσιακούς οπαδούς τους που τους κατηγόρησαν για μουσική "στροφή".
O τραγουδιστής τους Roy Khan, με την έξοχη φωνή του (και από τα πιο "δυνατά χαρτια" της μπάντας), συνέχισε μετά στους Kamelot, ανεβάζωντας τους επίπεδο!

"Α million Gods" λοιπόν, ένα έξοχο μουσικά  και τεχνικά κομμάτι, με πολύ όμορφες μελωδίες, στακάτη rythm section, πολυποίκιλτο σόλο και βέβαια με την απίστευτη μελωδική φωνή του Roy Khan.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου