Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2012

Μια δυνατή, southern rock βραδιά με τους NOSTOS...


Τους NOSTOS τους είχα ξανακούσει άλλες δυο φορές. Τη μια, στο Revenge of Rock, σε ένα tribute των Lynyrd Skynyrd και γενικά στο southern rock και άλλη μια στο «ΚΥΤΤΑΡΟ», σε ένα πολύ όμορφο live, μαζί με τους Big Ballz (tribute AC/DC band) και headliner τον Barry Barnes (x-Sinner Boy) με ένα setlist αφιερωμένο στον αξέχαστο Rory Gallagher. Θυμάμαι ακόμα το τέλος εκείνου του υπέροχου live, όταν βγήκαν μαζί στη σκηνή οι NOSTOS με τον Barry και παίξανε αγαπημένα τραγούδια του αδικοχαμένου Rory. Από τα πιο «μεστά» και συγκινησιακά φορτισμένα live που παρακολούθησα τα τελευταία χρόνια…


Έτσι, όταν ο φίλος μου Rockopolis69 (από τον ομώνυμο «αδελφό» web radio σταθμό – χωρίς το 69 στην άκρη, έτσι για να τον βρίσκετε πιο εύκολα…) μου είπε για το live των NOSTOS την περασμένη Παρασκευή, 7/12 στο γνωστό «live stage» LAZY Bar, στα Βριλήσσια, δε χρειάστηκε καθόλου να προσπαθήσει για να με «ψήσει» να τον ακολουθήσω. Όταν μάλιστα μου πρότεινε να «καλύψουμε» το Live από τους σταθμούς μας, το ενδιαφέρον μου έγινε ακόμα μεγαλύτερο. Ήμουν, βλέπετε, σίγουρος γι αυτό που θα ακολουθούσε…


Έτσι, κατά τις 10, να’μαστε με το φιλαράκι τον Rockopolis φάτσα με το stage του LAZY, να ακούμε το sound check της μπάντας και να είμαστε ήδη «φτιαγμένοι». Μέχρι να αρχίσει το live, από τα ηχεία του μαγαζιού όμορφες southern rock μελωδίες μας βάζουν στο κλίμα. Η παρέα, σιγά-σιγά σχηματίστηκε, το ποτό στα ποτήρια, τα φώτα χαμηλώνουν, το «πλήρωμα» του μουσικού «καραβιού» των NOSTOS έτοιμο, οι κάβοι λύνονται και …πάμε!


Ότι τα παιδιά είναι μια πολύ «δεμένη» και άρτια κοντρολαρισμένη μπάντα, το ήξερα ήδη. Στη φωνή και στις κιθάρες, ο Κώστας Μαθιουδάκης (τι «βρώμικη», «μπλουζάδικη» φωνή έχεις αδερφέ;;;), ο Γιάννης Αθανασάκης (ίδια η φωνή με του Kevin Cronin, μάγκα μου!) και (στην τρίτη κιθάρα) ο Γρηγόρης Αποστολόπουλος συνθέτουν one helluva trio, που συνοδεύεται στο rhythm section από το σφριγηλό παίξιμο του Χρήστου Κατσέλη στα τύμπανα και του Μάνου Μαρκόπουλου στο μπάσο. Προχθές, όμως, διαπίστωσα ότι το ρεπερτόριό της μπορεί να επεκταθεί με καταπληκτική άνεση σε πολύ μεγαλύτερο εύρος ακουσμάτων, από εκείνο του κλασσικού southern rock που, στο κάτω-κάτω δεν το λες και στενό, έτσι; Με πολύ μεγάλη ευχαρίστηση άκουσα τη μπάντα να τα δίνει όλα παίζοντας με πολύ feeling ένα πλήθος από κομματάρες, από μπαλάντες των REO Speedwagon και των Eagles (πολύ ευχάριστη έκπληξη τα Take it on the Run και One of these nights, guys!!!) μέχρι δυνατές ροκιές των Led Zeppelin, των ZZ Top και των αξέχαστων Lynyrd Skynyrd.


Τα παιδιά της μπάντας δεν άφησαν κανέναν παραπονεμένο. Ο γράφων, ειδικά, έχει να το λέει για την «περιποίηση» και την ανταπόκριση στις παραγγελιές του: πολλά respect στην εκτέλεση του Bad Penny του ΘΕΟΥ Rory Gallagher (που το ζητήσαμε και …αμέσως εισακουστήκαμε!!!) και ακόμα περισσότερα για την ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ (μας άρεσε πολύ το «χωσίδι» στις κιθάρες!!!) εκτέλεση του – αγαπημένου μας – Tatood Lady. Πολλά thanks στη μπάντα και για την άλλη κομματάρα που έπαιξε για «χάρη μας», τo χαβαλεδιάρικο, ξέγνοιαστο, αλλά και τόσο μα τόσο «ηλεκτρικό» Call me the Breeze των Skynyrd. Και αν με ρωτήσετε για την κορύφωση της βραδιάς, δε θα μπορούσε να είναι τίποτε καλύτερο από την «χορταστική» εκτέλεση στο Free Bird, με την οποία οι NOSTOS μας αποχαιρέτησαν από τη σκηνή του LAZY Bar, αφήνοντας μας εκείνη την όμορφη αίσθηση που μόνο το καλό rock μπορεί να μας χαρίσει, στις γκρίζες, μίζερες μέρες που περνάμε οι περισσότεροι. Μπράβο, ρε μάγκες και πάντα τέτοια, να ροκάρετε και να γουστάρουμε όλοι μαζί, γιατί το'χουμε ανάγκη...

Έτσι, για να μην ξεχνιόμαστε: οι NOSTOS θα παίξουν πάλι στις 21 Δεκεμβρίου, στο The Rock Gallery, στη Νέα Σμύρνη (25ης Μαρτίου-Πλατεία Ν. Σμύρνης), στις 22:00. Μη τυχόν και δεν είστε εκεί, ΘΑ ΧΑΣΕΤΕ! Εμείς, πάντως, εκεί θα είμαστε! Cheers, guys!!! Keep on rockin’!!!

2 σχόλια:

  1. ΣΑΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΩΝ NOSTOS ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΑΣ ΛΟΓΙΑ!!! ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑΤΙ ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΑΝΤΑΞΙΟΣ ΕΝΟΣ ΚΟΙΝΟΥ ΠΟΥ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣΕΙ!!! ΜΙΑ ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΜΟΝΟ ΣΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΚΕΙΜΕΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΔΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΕΥΣΗΜΑ ΣΤΟΝ ΣΩΣΤΟ ΑΝΘΡΩΠΟ. ΣΤΟ ΜΠΑΣΟ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΑΝΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Ο ΧΑΡΗΣ ΓΕΡΟΥΛΑΚΗΣ ΟΠΩΣ ΕΚ ΠΑΡΑΔΡΟΜΗΣ ΕΓΡΑΦΕ ΚΑΙ ΤΟ ΦΥΛΛΑΔΙΟ ΤΟΥ LAZY. ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΞΑΝΑΠΟΥΜΕ ΣΥΝΤΟΜΑ!!!! ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΤΘΙΟΥΔΑΚΗΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την καλησπέρα μου και ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο! Εννοείται ότι η διόρθωση έγινε ήδη και μια μεγάλη συγγνώμη για την αβλεψία! Μας πήρε στο "λαιμό" της η δημοσίευση του LAZY, αν και δεν είναι επαρκής η δικαιολογία, το ομολογώ. Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση στη δουλειά της μπάντας είναι δεδομένη και συλλογικά και ατομικά σε κάθε έναν από τους συντελεστές της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή