Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Το τραγούδι της ημέρας ...31/7/2012

Μετά από μερικές μέρες "σιωπής" λόγω ενός σύντομου ταξιδιού εκτός Αθηνών, να'μαι πάλι εδώ, για το σημερινό "τραγούδι της ημέρας". Βρέθηκα στη Τζια, τις μέρες αυτές και συνέπεσε η παρουσία μου εκεί με το 10ο "φεστιβάλ παραμυθιού" που, όπως πληροφορήθηκα, διεξάγεται ανελλιπώς στο νησί, κάθε καλοκαίρι, εδώ και μια δεκαετία. 


Οι "μέρες παραμυθιού", λοιπόν, είναι ένα αντάμωμα "παραμυθάδων" (storytellers, κατά τη διεθνή ορολογία) από όλο τον κόσμο. Εκτός από την Ελλάδα, άκουσα αφηγήσεις από τη Νορβηγία, τη Γαλλία, την Αυστρία, το Ιράν, την Αγγλία, την Καραϊβική, τον Ειρηνικό. Ακουμπάνε στην μακραίωνη μεσαιωνική παράδοση των τροβαδούρων, που συναντιέται με τις παραδόσεις λαών και πολιτισμών από κάθε γωνιά της γης. Άλλοτε με μόνο "όπλο" το λόγο, άλλοτε με τη συνοδεία μουσικής, μας ταξίδεψαν σε άλλες εποχές, εποχές αφέλειας ίσως, αλλά και ανθρωπιάς...


Με μια δόση νοσταλγίας, λοιπόν, για τις αφηγήσεις που άκουσα κάτω από τον έναστρο αγαιοπελαγίτικο ουρανό, σας προσφέρω το σημερινό τραγούδι της ημέρας. Από τους Magnum και το 1985, μέσα από το ομότιτλο άλμπουμ τους... On a Storyteller's Night, σε live εκτέλεση με τους στίχους του τραγουδιού μιξαρισμένους στο βίντεο. Καλή ακρόαση!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου