Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Το τραγούδι της ημέρας ...28/7/2012

Από τη σημερινή ειδησεογραφία:
"Ένα νεογέννητο κοριτσάκι στην Ινδία πέθανε επειδή η διοίκηση του νοσοκομείου το έβγαλε από την μηχανική υποστήριξη που χρειαζόταν... επειδή ο πατέρας του είχε χρέος περίπου 3,50 ευρώ.
Το κοριτσάκι που είχε γεννηθεί πρόωρα χρειαζόταν να μείνει διασωληνωμένο σε νοσοκομείο της Τζαλαντάρ. Για να παραμείνει όμως οι υπεύθυνοι ζήτησαν από τον πατέρα να πληρώσει για το ηλεκτρικό ρεύμα και τη συσκευή μηχανικής υποστήριξης.
Σύμφωνα με τις δηλώσεις που έκανε ο πατέρας , τους παρακάλεσε να την κρατήσουν στο μηχάνημα λίγες μέρες ακόμα μέχρι να βρει τα χρήματα.
Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε και έτσι το κοριτσάκι πέθανε το βράδυ της Τετάρτης".


"Όπου φτωχός και η μοίρα του" λέει ο λαός μας. Είναι όμως εξοργιστικό, ένα κοινωνικό σύστημα που δημιουργεί πάμφτωχους ανθρώπους (ώστε να συντηρεί μια φούχτα πάμπλουτους) να τους ζητά και "τα ρέστα" μετά για κάτι που το ίδιο ευθύνεται.
Επίσης είναι και ένα ανατριχιαστικό δείγμα του τι θα σημάνει η πλήρης ιδιωτικοποίηση του συστήματος Υγείας (αλλά και της Ενέργειας) ακόμα και σε "πλουσιότερες" χώρες όπως η δική μας...


Το "Dead Babies" του Alice Cooper μιλά για νεκρά βρέφη λόγω της εγκατάλειψης/αδιαφορίας των γονιών τους, αλλά μήπως η κρατική αδιαφορία για την υγεία των πολιτών και η εγκατάλειψη των φτωχών ανθρώπων σκοτώνει λιγότερα παιδιά;



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου