Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Το τραγούδι της ημέρας ...7/10/2012

Το σημερινό τραγούδι της ημέρας είναι αφιερωμένο σε έναν από τους καλύτερους ερμηνευτές της hard rock/metal μουσικής σκηνής, τον Jeff Scott Soto. H αλήθεια είναι ότι ο συγκεκριμένος χαρακτηρισμός (ως had rock/metal ερμηνευτής) "αδικεί" έναν καλλιτέχνη που με την φωνή του μπορεί πρακτικά να τραγουδήσει τα πάντα. Όσοι τον έχουν δει live να διασκευάζει σε Medley διάφορα γνωστά ροκ ή και ποπ κομμάτια αλλάζοντας τον τρόπο τραγουδίσματος τους σε funk ή reggae ή ακόμα και blues (ή το αντίθετο, παίρνωντας τέτοιου είδους κομμάτια και διασκευάζοντας τα σε rock) και οι αλλαγές αυτές να περνάν αβίαστα από το λαρύγγι του, καταλαβαίνει ότι έχει να κάνει με έναν καλλιτέχνη που το μουσικό είδος που τραγουδά είναι το γούστο του και όχι "υποχρεωτική επιλογή".

Επιλέξαμε επίτηδες ένα από τα λιγότερο γνωστά συγκροτήματα που έχει τραγουδήσει (και όχι πχ τους θρυλικούς Talisman ή τις πασίγνωστες συνεργασίες του με τον "πολύ" κ. Malmsteen), ίσως διότι ως στήλη μας αρέσει να υπενθυμίζουμε ότι η μουσική είναι τεράστια και δεν περιορίζεται στις 5-10 γνωστές μπάντες κάθε είδους και ότι συχνά την εμπορική επιτυχία μιας μπάντας από την "μη αναγνωρισιμότητα της", τις χωρίζουν λεπτομέρειες και μπόλικη τύχη!

TAKARA
λοιπόν και από το πρώτο τους album του 1993 με τίτλο "Eternal Faith" θα ακούσουμε το "Spotlight", ένα κομμάτι στο κλασσικό στυλ του μελωδικού hard rock, από αυτά που λες και είναι φτιαγμένα για να τα ακούει κανείς Σαββατόβραδο σε rock club (κατά προτίμησην live!)







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου