Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2014

Οι Fates Warning απόψε στην Αθήνα

Για μια ακόμα φορά οι γκουρού του prog metal, οι Αμερικανοί Fates Warning θα βρίσκονται απόψε στη σκηνή του Gagarin 205, μετά από μια εμφάνιση που άφησε - όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο - εξαιρετικές εντυπώσεις, χθες στη Λάρισα. Μαζί τους, οι Ιταλοί Headless, βετεράνοι του prog hard rock/metal ήχου οι οποίοι επέστρεψαν το 2011 στην ενεργό δράση μετά από σιωπή 11 ετών από τα μουσικά δρώμενα. Στα αξιοσημείωτα της μπάντας, η παρουσία του σπουδαίου Goran Edman στα φωνητικά (ex-Malmsteen, ex-John Norum). Το live "ανοίγουν" οι έλληνες prog metallers Six For Nine, με τον Fotis Bernardo (των Septic Flesh) σε εμφάνιση έκπληξη πίσω από το μικρόφωνο.


Αυτά τα πολύ ενδιαφέροντα αναμένονται απόψε στο Gagarin 205. Όσο για την ποιότητα των FW, ό,τι και να ειπωθεί θα είναι λίγο. Με 11 full-length albums, 4 singles και άλλα τόσα demos/ep's από το 1984 ως σήμερα, είναι μια μπάντα-σταθμός στην ιστορία του progressive metal, μπάντα που τόλμησε να πειραματιστεί με τον ήχο της εξελίσσοντάς τον στο διάβα των (πολλών) χρόνων της μουσικής της διαδρομής, μπάντα-σημείο αναφοράς για πολλά μικρά και μεγάλα "ονόματα" της συγκεκριμένης σκηνής. Οι μελωδίες του ελληνικής καταγωγής Jim Matheos (guitars) και του Frank Aresti (guitars), δένουν άψογα με την εκφραστική αρτιότητα της φωνής του Ray Alder (vocals), ενώ το στιβαρό rythm section της μπάντας στηρίζεται στους Joey Vera (Armored Saint, ex-Anthrax, ex-John Arch) στο μπάσο και Bobby Jarzombek (Arch/Matheos, Halford, ex-Riot, ex-Iced Earth) στα τύμπανα.


Για να θυμούνται οι παλιοί του είδους και για να μαθαίνουν οι νεότεροι τι εστί progressive metal. Όσοι πιστοί ...στο Gagarin 205!

ΥΓ. Τα κομμάτια που "επενδύουν" τη σημερινή ανάρτηση είναι τα θρυλικά The Eleventh Hour από το LP Parallels (1991, Metal Blade Records) και Guardian από το LP Awaken the Guardian (1986, Metal Blade Records).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου