Δευτέρα, 24 Νοεμβρίου 2014

Τιμή και Δόξα στον αντιφασίστα μαχητή Θανάση Κοσσέ!

Στις 18 Νοέμβρη, στο μαρτυρικό Ντονιέτσκ της Ανατολικής Ουκρανίας, έπεσε νεκρός από πυρά των φασιστών παρακρατικών συμμοριτών του καθεστώτος του Κιέβου, ο Έλληνας φωτορεπόρτερ και αντιφασίστας μαχητής, Θανάσης (Φάνια) Κοσσέ.


Με καταγωγή από το χωριό Ραζντόλνιε, έξω από το Ντονιέτσκ, ο 49χρονος Θανάσης ζούσε τα τελευταία 20 χρόνια στην Ελλάδα με την οικογένειά του, τη σύζυγο και τα δυο παιδιά του. Όπως λέει ο ίδιος σε μια συνέντευξή του:

«Με λένε Θανάση, οι φίλοι με φωνάζουν Φάνια, κατάγομαι από την Κριμαία, είμαι Ρωμιός της Αζοφικής και γεννήθηκα στο Ραζντόλνιε, έξω από το Ντονιέτσκ. Έζησα είκοσι χρόνια στην Ελλάδα κι άφησα πίσω μου τη γυναίκα μου την Ελένη, το γιο μου τον Πέτρο και την κόρη μου την Αφροδίτη. Είμαι 49 ετών, ορίστε η ταυτότητά μου. Δεν πρόκειται να γυρίσω στην Ελλάδα μέχρι να νικήσουμε. Σας περιμένω όλους εδώ για να γιορτάσουμε τη νίκη. Οι δικοί μου διαμαρτυρήθηκαν, γκρίνιαξαν, αλλά ήξεραν ότι δεν μπορώ να αλλάξω την απόφασή μου … Τώρα δεν είναι η ώρα για ουδετερότητα. Τώρα πρέπει να χτυπηθούν οι φασίστες κι οι εγκληματίες κατακέφαλα! » – Θ. Κοσσέ, Ιούλιος 2014


Καλό ταξίδι, σύντροφε Φάνια. Έπεσες σαν ήρωας, μα ο αγώνας και η θυσία σου δε θα πάει χαμένη. Θα ζεις στους αγώνες των προοδευτικών ανθρώπων, για την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση των λαών όλου του κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου