Παρασκευή 10 Αυγούστου 2012

"Προφήτες" του ολέθρου και της ανοησίας - Ως πότε;

Αντιγράφω από την ειδησεογραφία της ημέρας: "Πάνω από 70 είναι τα μέλη της μουσουλμανικής αίρεσης που ζούσαν σε ένα υπόγειο καταφύγιο στο Καζάν χωρίς θέρμανση, ηλεκτρισμό, εξαερισμό, ούτε φυσικό φως, όπως ανακαλύφθηκε μετά από έφοδο που πραγματοποίησε η αστυνομία που ερευνούσε διάφορες επιθέσεις κατά μουσουλμάνων θρησκευτικών αξιωματούχων στο Ταταρστάν. [...] Συνολικά 27 παιδιά ηλικίας 1 έως 17 ετών βρέθηκαν από τους αστυνομικούς, πολλά από τα οποία γεννήθηκαν στις υπόγειες σήραγγες χωρίς πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία, ενώ πολλά απ' αυτά δεν είχαν δει το φως της ημέρας, καθώς κρατούνταν για πάνω από μια δεκαετία.
Οι υπόγειες σήραγγες βρίσκονται κάτω από του σπίτι του αυτοαποκαλούμενου μουσουλμάνου «προφήτη» 83χρονου Φαϊζρακχάμ Σατάροφ. [...] Την Τετάρτη ανακοινώθηκε πως τέσσερα μέλη της μουσουλμανικής αίρεσης κατηγορούνται για βαναυσότητα κατά των παιδιών. [...]"



Η θρησκευτική μισαλλοδοξία και ο ακραίος θρησκευτικός φανατισμός δεν είναι, φυσικά, ένα καινούργιο φαινόμενο. Και δεν αναφέρομαι μόνο στην ιστορική διάστασή του (βλέπε "Ιερά Εξέταση", ανθρωποθυσίες παλιότερα κλπ.), αλλά και στην καθημερινότητα της εποχής μας. Δεν έχουν περάσει πολλές μέρες από τη φρικιαστική αναπαραγωγή σε video στο διαδίκτυο της εν ψυχρώ εκτέλεσης μιας ανυπεράσπιστης γυναίκας από φανατικούς Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν, για το "αδίκημα" της ...μοιχείας. Και να φανταστεί κανείς ότι τους εν λόγω δολοφόνους όπως (δικαίως) τους αποκαλούν οι σημερινοί "εχθροί" τους (υποτίθεται), δηλαδή οι ΗΠΑ, ήταν αυτοί οι ίδιοι που τους στήριξαν πλουσιοπάροχα για να αποσταθεροποιηθεί το φιλοσοβιετικό καθεστώς που είχε δώσει για πρώτη φορά πλήρη πολιτικά δικαιώματα στις γυναίκες, είχα καταργήσει τη μπούργκα δια νόμου και έδινε τη μάχη της γενικής εκπαίδευσης των γυναικών. Για να μην προσθέσω εδώ και την αφειδή στήριξη εκ μέρους ΗΠΑ, ΕΕ και λοιπών "πολιτισμένων" χωρών, των ακραίων ισλαμιστών που "επαναστάτησαν" στη Λιβύη, στη Συρία κατά των "ανεπιθύμητων" για τις "πολιτισμένες" αυτές ληστοσυμμορίες, κυβερνήσεων των χωρών αυτών.



Δε θα σταθώ στο προφανές, το από κάθε άποψη απαράδεκτο δηλαδή τέτοιων φαινομένων, αυτό μπορεί να το καταλάβει ο κάθε πολιτισμένος άνθρωπος. Το ζήτημα, όμως, έχει και μια σειρά ιδιαίτερα ανησυχητικές πλευρές, λιγότερο ίσως ορατές: πρώτον, το γεγονός ότι επανακάμπτει στο λεγόμενο "πολιτισμένο κόσμο", έστω και με πιο "αθώες" μορφές, όπως της θρησκευτικής "απατεωνιάς" σε στυλ "νερό του Καματερού". Αυτό που πριν 2-3 δεκαετίες είχε πια γίνει ανέκδοτο και γελούσε μαζί του ο καθένας, σήμερα επιστρέφει ως ευρύτατα διαδεδομένη άποψη. Νέες "μέρες δόξας" για κάθε λογής "θαυματοποιούς", "αγίους", "προφήτες", σέχτες, "λατρείες", αιρέσεις κλπ., παροξυσμός ανορθολογισμού και σκοταδισμού με ευρύτατη, δυστυχώς, απήχηση ακόμα και σε σημαντικά τμήματα της νέας γενιάς.

Σημεία των καιρών; Σαφή δείγματα μιας κοινωνίας σε γενικευμένη σήψη και παρακμή; Όλα αυτά κι ακόμα περισσότερα. Η ανάγκη για ένα κίνημα "νέου Διαφωτισμού" που θα αντιπαλέψει τις θεοκρατικές, σκοταδιστικές πλάνες, τη μισαλλοδοξία και την καταπίεση του νου, είναι αδιαμφισβήτητη. Ένα τέτοιο κίνημα θα είναι, όμως, αποτελεσματικό μόνο αν συνδεθεί με τη γενικότερη απαίτηση για συντριβή των υλικών και πολιτικών όρων κάθε καταπίεσης - μαζί και της σκέψης. Ας μην ξεχνάμε ότι πίσω από τις φριχτές "αιρέσεις" και τα εγκλήματά τους, κρύβονται σχεδόν πάντα ισχυρότατα οικονομικά συμφέροντα. Ας μην ξεχάσουμε ότι η καταλήστευση της Αφρικής, της Ωκεανίας, της Ασίας, της Λατινικής Αμερικής από τους "πολιτισμένους" κεφαλαιοκράτες, είχε ως εμπροσθοφυλακή τους κάθε λογής "ιεραπόστολους". Δε μπορεί κανείς να παλεύει ενάντια στο αποτέλεσμα χωρίς να στρέφεται κατά της αιτίας. Αλλιώς, ο δρόμος προς την κόλαση θα εξακολουθεί να στρώνεται καθημερινά από στρώματα "ροδοπέταλων" και τόνους "καλών προθέσεων"...

ΥΓ. τα βίντεο του θέματος, που "δένουν" αρμονικά με το περιεχόμενο είναι το Holy Smoke των Iron Maiden από το LP No Prayer For The Dying του 1990 και το Men In Black των Running Wild από το LP Masquerade του 1995.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου