Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Το τραγούδι της ημέρας ...29/8/2012

Το σημερινό τραγούδι ανήκει σε ένα γκρουπ από τα πολλά "αδικημένα" που ξεκίνησαν να βγάζουν δίσκους τα τέλη της δεκαετίας του 80 και μέσα στην δεκαετία του 90, αλλά έπεσαν πάνω στο κύμα του grunge και της λεγόμενης "σκηνής του Seattle" που κυριάρχησε τότε στην μουσική βιομηχάνια.
Ήταν μια εποχή που ακόμα και πολλά γνωστά και "κλασσικά" συγκροτήματα σχεδόν αναγκάστηκαν να τροποποιήσουν τον ήχο τους ώστε να είναι συμβατός με αυτό το άκουσμα.
Όσοι δεν το έκαναν και ειδικά όσοι διατήρησαν ένα πολύπλοκο/τεχνικό στυλ παιξίματος, είδαν τις πωλήσεις τους να παίρνουν την κατηφόρα, αν δε ήταν και "νέοι" στο μουσικό στερέωμα έγιναν ελάχιστα γνωστοί, συνήθως σε ένα μικρό underground κύκλο "πιστών" οπαδών.
Από την άλλη όμως, η συνειδητή απαλλαγή κάποιων μουσικών εκείνης της εποχής απο το "άγχος" της επιτυχίας/πωλήσεων, είχε ως αποτέλεσμα να βγουν διάφορα διαμαντάκια σαν αυτό που θα ακολουθήσει.
ΗΕΧΕΝΗΑUS λοιπόν, ένα ποιοτικό technothrash συγκρότημα και από το δίσκο τους "Dejavoodoo" του 1997 θα ακούσουμε το "Phobia"





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου